BKT-renkaat löytyvät jälleenmyyjältä

Maatalouskoneiden renkailla on vaikutusta sekä koneen ajomukavuuteen, mutta myös maan rakenteen tiivistymiseen. Maan rakenteen tiivistyminen vaikuttaa maan tuottoon, joten se on tuttu aihe jokaiselle maanviljelijälle. Maan tiivistymistä pyritään ehkäisemään tämän vuoksi monilla erilaisilla keinoilla. Renkaat ovat tärkeässä osassa, kun tiivistymistä pyritään ehkäisemään. BKT- renkaat valmistetaan pääasiassa maatalouskoneisiin ja renkaita on erilaisia pienkoneisiin ja traktoreihin. Tällä kertaa blogissa on aiheena maatalous, tervetuloa mukaan blogin pariin, jos aihe kiinnostaa ja haluat lukea siitä lisää.

Maaperän kunto, tiiviys ja huokoisuus vaikuttavat sen tuottavuuteen

Jokainen maanviljelijä haluaa maastaan hyvän tuoton ja mahdollisimman suuren sadon. Maan tiivistyminen vaikuttaa sadonmäärään ja sitä kautta myös viljelyn tuottavuuteen. Tämän vuoksi tiivistymistä on tärkeää pyrkiä ehkäisemään ja sitä voidaan tehdä monin erilaisin keinoin. Maatalouskoneiden ja niiden renkaiden valinta vaikuttaa siis suoraan sekä maaperän kuntoon että maanviljelijän liiketoiminnan kannattavuuteen. Maatalouskoneisiin on saatavilla nykyisin myös digitaalisia älyrenkaita. Että maa tuottaa satoa, täytyy siinä olla kasvuvoimaa ja hyvä rakenne. Maaperän rakenteeseen vaikuttavat myös kaikkien koneiden renkaat, jotka pelolla liikkuvat. Jokainen kone ja sen renkaat tiivistävät maaperää, joten pellolla täytyy liikkua niin, että se ei tiivistä tarpeettomasti maaperää.

Ravinteet imeytyvät parhaiten kuohkeaan maaperään

Maaperän tiiviys ja sen oikea huokostilavuus vaikuttaa siihen, kuinka hyvin se pystyy sitomaan ja käyttämään hyväksi ravinteita, vettä ja happea ja vapauttamaan niitä tarvittaessa kasveille. Kun pellolla on sopiva huokostilavuus, on se siinä kasvaville kasveille ihanne tilanne ja niillä on otollinen maaperä kasvaa ja tuottaa hyvä sato. Maanviljelyyn käytettävien koneiden akselipainolla on suuri vaikutus siihen, miten ne vaikuttavat maan tiivistymiseen. Maatalouskoneiden renkaat taas vaikuttavat maan pintakerrosten tiivistymiseen siten, että liian suuret rengaspaineet tiivistävät pintaa renkaiden pienen kantokyvyn vuoksi sekä liian pienen kosketuspinta-alan vuoksi. Uusia renkaita hankkiessa onkin tärkeää ottaa huomioon se, että ne soveltuvat sekä siihen työhön ja kaikkiin sen eri vaiheisiin, mitä koneella on tarkoitus tehdä, kuten myös koneen teknisiin vaatimuksiin. Renkaat kannattaa vaihtaa uusiin hyväkuntoisiin ja joustaviin renkaisiin, jotka tarvitsevat pienemmät ilmanpaineet. BKT-renkaat, BKT-traktorin renkaat ja muut maatalouskoneiden renkaat löytyvät asiantuntevasta rengasliikkeestä. SKT-rengas tarjoaa renkaat erilaisiin ajoneuvoihin.

minusta

Kaikki autot tarvitsevat varaosia

Autoja on nykyään kaikkialla. Suomen autokanta on vanhempaa kuin esimerkiksi Saksan autokanta. Automaattivaihteisia ja sähköautoja alkaa kuitenkin olla Suomessakin liikenteessä vuosi vuodelta enemmän. Mikäli autoasiat kiinnostavat, tervetuloa lukemaan blogitekstejä. Olipa auto uusi tai vanha, siihen täytyy jossain vaiheessa hankkia varaosia. Jos ei upouusi auto vielä kaipaa muuta, niin ainakin uusia tuulilasinpyyhkijöitä, renkaita ja jarrujen osia on siihenkin vaihdettava. Kenties navigaattorikin tarvitsee päivitystä tai autoon on yllättäen hankittava polkupyöräteline. Vanha auto sen sijaan tarvitsee varmuudella muitakin varaosia. Tällaisia saattavat olla vaikkapa akku ja jakohihnat. Uudet varaosat ovat siitä hyödyllisiä, että niiden avulla voi pidentää auton käyttöikää ja lisätä ajomukavuuttakin. Hyvä varaosaliike suorittaa tarvittaessa myös auton huollon ja näkee ennakoivasti varaosien tarpeen. Toivottavasti blogitekstit tarjoavat antoisia lukuhetkiä. Myös kommentit ovat tervetulleita.

Haku

Kategoriat